Hoppa till sidans innehåll

Presentation av Styrelsen


Helena Battersby, Ledamot

 

Jag har varit med i UBRF sedan tidigt 2000-tal och rider förnärvarande tisdags- och onsdagskvällar. Jag har också lite försiktigt börjat att delta i tävlingar i dressyr (debutanter mest).

Jag jobbar som administratör på en frivillig försvarsorganisation (FRO) men är även utbildad funktionsmedicinsk terapeut och kostrådgivare. Jag är engagerad som ordförande och gruppträningsledare för Gymmix Upplands-Bro där jag 2 ggr i veckan tränar seniorer (uppehåll under Covid-19 pandemin). Hälsa och välmående är något som jag brinner för.

Stämningen i stallet betyder så otroligt mycket för hur ridskolan upplevs. Därför är det  viktigt för mig att stallet är en plats där man kan vara sig själv och slippa press och prestige.  Jag själv hade inte ridit idag om det inte hade varit för all hjälp och stöd jag har fått av andra medlemmar och personal under årens lopp.


Leoni Dahlström, Sekreterare

imagescgi.png

Jag började rida på på UBRF 2002 och red fram tills ca 2009. Jag slutade då jag hade medryttarhäst och efter ett tag skaffade vi (jag, mamma och mina systrar) egna hästar. Vi har våra hästar på stall Prästtorp som ligger i nära anslutning till UBRF. Så har rört mig på anläggningen även efter jag slutade på ridskolan, men som privatryttare. 2019 kom jag tillbaka mer genom att jag började jobba varannan söndag. 

Jag tränar och tävlar i dressyr på min häst Holiday RWP. Ett KWPN sto född 2012 e. Jazz- Lancet. Jag tränar och tävlar också den tidigare styrelsemedlemmen Nadja Bellanders häst Regaliz, en SWB valack f.2013 e. Weltman- Regal Parad xx.

Nu i juni tog jag min kandidatexamen i Konst, så är "nyexad" konstnär- 

Jag har inte så mycket tidigare erfarenhet av styrelsearbete men jag var aktiv i min senaste fotbollsklubb Hässelby SK. Jag tror jag kan bidra till styrelsen då jag har god insikt i hur en dag på ridskolan ser ut för oss som jobbar där. Men också genom att jag är aktiv inom ridsporten även utanför ridskolan. 


Magnus Dufva, Ledamot

imagescgi.png

Jag hade ingen tidigare erfarenhet av hästar förrän min dotter började rida 2014. Sen dess har jag hängt i stallet nästan varje fredag när hon har ridit. Så nu kan jag ju i alla fall lite om hästar och stall. Jag har även provat att rida, men det var inte riktigt min grej. Men jag hoppas kunna bidra med annat till föreningen. Därför har jag dragit igång Fixargruppen som ska försöka hitta och genomföra olika projekt i och runt Ryttarföreningens byggnader och hagar.

Jag är även med i flera andra styrelser eftersom jag tycker att det är viktigt att bidra, samt att det är intressant att få en inblick i olika verksamheter.På dagtid kör jag lastbil och på fritiden håller jag gärna på med mina gamla bilar, fixar med hus och trädgård eller går på loppisar. Jag tycker även om att hålla konditionen och hälsan uppe, med hjälp av träning av olika slag. Jag bor med min fru och två barn i gamla Bro.


Katarina Johansson, Suppleant

Mitt namn är Katarina Johansson och jag bor tillsammans med min sambo och våra två barn i Bro. Jag har tidigare jobbat som forskare på Karolinska Institutet i 15 år, men jobbar nu sedan drygt 3 år tillbaka som vetenskaplig rådgivare på Pfizer

Jag har haft ett antal egna hästar när jag var ung, och då tävlat ganska mycket i hoppning på både ponny och stora hästar. Jag hade dock ett uppehåll från hästar på ca 20 år då både karriär och barn kom emellan. Hösten 2016 började jag rida igen på UBRF. Nu rider både jag och min dotter (Nova) två gånger i veckan i både dressyr (onsdag)- och hoppspecialen (tisdag). Mina favorithästar är Crokino, Kay och Allan. Ridning är mitt största intresse men jag gillar även att åka slalom och resa. 


Fredrik Lille, Vice ordförande

Min erfarenhet av hästar och ridning är mycket begränsad. Jag vill minnas att jag har ridit islandshäst en gång för många många år sedan, något jag kommer ihåg som roligt, men det blev aldrig ett intresse.

Nu har jag två döttrar som är väldigt hästintresserade och där den äldre dottern rider på måndagseftermiddagar och den yngre rider än så länge ledlektioner så ofta tillfälle ges.

Min tanke med att vara med i styrelsen är att försöka bidra till föreningens utveckling genom min tid och energi och samtidigt lära mig mer om verksamheten. Jag försöker engagera mig i de aktiviteter mina barn håller på med då det krävs mycket ideell kraft för att verksamheterna ska fungera.

Anette Räntilä, Kassör

Jag har ridit på ridskolan sedan 1990-talet och har trivts bra hela tiden. Jag rider på måndag- och fredagkvällar samt nu också i den nystartade WE-gruppen varannan söndag. 

Föreningsliv är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag har varit kassör i idrottsföreningar i många år. Jag är ny i styrelsen i UBRF 2019, och nu ser jag fram emot att ta del i det viktiga arbetet med ridskolans ekonomi. Jag bor i Kungsängen och jobbar som konsult inom ekonomiområdet. 


Lars Tillhammar, Ordförande

Började rida lektion på ridskolan 1986 och hängt kring klubben sen dess. Började med en lektion i veckan för att sedan gå upp till två gånger i veckan vilket blev ett lyft. Tiden gick och jag blev medryttare på en häst utanför Bålsta. Då blev det ännu fler dagar ridning - för inte ville jag sluta i min grupp på Onsdagar och det trevliga fikat vi hade efter lektionen varje vecka :-) Med hästen Diamant blev det lite hopptävlingar men ingen av oss var någon riktig stjärna men roligt hade vi.

Ridning i all ära men jag halkade över i sportkörning, först med Agnetas häst Lowisa och sedan med Elisabets och min häst Toppen. En härlig fartfylld del av ridsporten. Elisabet och jag har två döttrar, Klara som satsar på dressyr med hästen Donna och Fanny som tävlar hoppning med ponnyn Totte.

Föreningsaktiv har jag varit hela livet och vill dela med mej av den glädje gemenskap ger. Framöver vill jag hitta nya former där du som medlem kan bli mer delaktig på ett sätt passar just dej, Ridsport är en ovanlig sport där gamla och unga, tjejer och killar möts i föreningen, på träning och tävling runt det gemensamma intresset hästen, både djur och kamrat.

Mia Thundal, Ledamot

Jag började rida som 6 åring på Törnby gård som var ett ponnystall ute på Mälaröarna där jag är född och uppvuxen. Jag har sedan dess fortsatt och har hästar som mitt stora intresse.

I mitt yrkesliv driver jag en egen privat verksamhet inom barnomsorgen. Jag är gift och har två vuxna barn. Jag har varit aktiv ryttare och medlem på olika Ridskolor men också arbetat med tävlingshästar och haft foderhäst som ung. Har tävlat och tränat i både hoppning och dressyr. Började som tonåring att jobba extra i stallet på ridskola för att ha råd att kunna rida så mycket som möjligt. Har även som vuxen jobbat till och från på ridskolor som vikarie. Har också haft olika föreningsuppdrag i Ryttarföreningar.

Mitt mål i arbetet att sitta i styrelsen är att få fler att vilja hjälpa till med ideella krafter så att vi får en förening där man känner gemenskap, glädje och tillhörighet. Tillsammans kan vi göra ett bra jobb, skapa fler aktiviteter, hitta nya lösningar och ha roligt samtidigt. Ni hittar mig oftast på ridskolan hos Humla som jag är medryttare på.

Uppdaterad: 22 MAR 2020 13:34
E-post: Adressen Gömd

Har du problem med att logga in så läs  vår Frågor och Svarsida.


 

 

Medlemmar och anhöriga! Välj oss nästa gång du spelar på Svenska Spel! Då är vi med och delar på 50 miljoner kronor. Lägg till Upplands-Bro Ryttarförening som din förening. Klicka på loggan ovan. Kolla av om det är fler i familjen som har spelkort. Man kan välja tre favoritklubbar så det går bra att stödja både oss, fotbollen och ishockeyn. Tack för ditt Stöd!

 

 


Postadress:
Upplands Bro RF - Ridsport
Husbyvägen 1 A
19791 Bro

Kontakt:
Tel: 0858246635
E-post: This is a mailto link