Hoppa till sidans innehåll

Smittläget

13 FEB 2019 16:16
Det finns nu Virusabort med den farliga neurologiska formen på två stall i Stockholmsområdet. Vi håller kontakt med veterinär och är försiktiga. Vi har stängt stallet för nya hästar. Men vi ALLA måste hjälpas åt att förhindra smitta att spridas.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2019 16:16

Det här gäller alltid och inte bara när det dyker upp utbrott av olika sjukdomar. 

Vi har alltid nya hästar i karens, vi åker inte ut med ridskolehästarna på tävlingar och så vidare. Vi har uppmanat våra medlemmar med egna hästar att vara försiktiga, hästägarförsäkran gäller alltid. Låt inte hästar från olika stall ha noskontakt eller vara nära varandra. 

Det gäller även dig som ryttare som rör dig i flera stall. Eller när ni är iväg till andra ridskolor på cupper och liknande. Om du är i flera stall; ha helst separata uppsättningar för de olika stallen. Annars tvätta kläder och desinficera skor, hjälm mm. God handhygien är alltid viktigt.

Här kan du läsa mer om den aktuella abortvirusen. På slutet finns det lite mer lättbegripliga frågor & svar. https://www.sva.se/djurhalsa/hast/infektionssjukdomar-hast/virusabort-ehv-1-hast

Om läget förvärras kan vi bestämma oss för att stänga hela anläggningen med omedelbar verkan.

Skribent: Agneta Dahllöf
E-post: Adressen Gömd

Har du problem med att logga in så läs  vår Frågor och Svarsida.


 

 

Medlemmar och anhöriga! Välj oss nästa gång du spelar på Svenska Spel! Då är vi med och delar på 50 miljoner kronor. Lägg till Upplands-Bro Ryttarförening som din förening. Klicka på loggan ovan. Kolla av om det är fler i familjen som har spelkort. Man kan välja tre favoritklubbar så det går bra att stödja både oss, fotbollen och ishockeyn. Tack för ditt Stöd!

 

 


Postadress:
Upplands Bro RF - Ridsport
Husbyvägen 1 A
19791 Bro

Kontakt:
Tel: 0858246635
E-post: This is a mailto link