Presentation av Styrelsen

Anette Räntilä

Kassör

Jag har ridit på ridskolan sedan 1990-talet och har trivts bra hela tiden. Jag rider på måndag- och fredagkvällar samt nu också i den nystartade WE-gruppen varannan söndag.

Föreningsliv är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag har varit kassör i idrottsföreningar i många år. Jag är ny i styrelsen i UBRF 2019, och nu ser jag fram emot att ta del i det viktiga arbetet med ridskolans ekonomi. Jag bor i Kungsängen och jobbar som konsult inom ekonomiområdet.

Nadja Bellander

Började rida på ridskola som 8-åring, tävlade hoppning och dressyr. Gled över till galoppsporten i tonåren men lämnade aldrig ridsporten helt utan fortsatte att tävla lätta klasser med ex-galoppörer. Driver firman Belldale Racing School som tränar och föder upp galopphästar och utbildar tränare och ryttare för galoppsporten. Har numera professionell tränarlicens på galoppen och driver Stall 25 på Bro Park. Arbetar även åt Svensk Galopp, bland annat med att producera tävlingsprogram.

Kommer från Täby/Vallentuna och flyttade till Bro när galoppen kom hit. Medlem i UBRF sedan 2017 och har två hästar hos Stall Prästtorp intill ridskolan. Tävlar dressyr med egenuppfödda halvblodet Regaliz (e Weltman u No Worries xx). Är rutinerad föreningsaktiv och bland annat även sekreterare i Svenska Fullblodsavelsföreningen. Valdes in i UBRF:s styrelse nu 2019 och ser fram emot att åter komma närmare ridskolans värld och kanske kunna tillföra nya idéer och infallsvinklar.

Birgitta Glass

Jag har varit elev på ridskolan under många år, sedan början eller mitten av 90-talet, tror jag. Min ridkarriär började hemma hos morfar i hans ladugård. Han hade nämligen ett par ponnyer installade som jag fick sitta på och promenera runt på. Det är lika roligt nu som då.

Jag bor i Kallhäll med mina två tonårspojkar, som för övrigt också red på ridskolan fram till förra sommaren då andra intressen tog över.

Det härliga med hästar och ridning är att det kan passa alla oavsett ålder, kön, fysisk eller psykisk förmåga.

Helena Battersby

Suppleant

Jag har varit med i UBRF sedan tidigt 2000-tal och rider förnärvarande i tre grupper. Jag har också lite försiktigt börjat att rida tävlingar i dressyr (debutanter mest). Jobbar som administratör på en frivillig försvarsorganisation med har också en egen verksamhet som funktionsmedicinsk terapeut och kostrådgivare på fritiden. Jag är också gruppträningsledare för Gymmix Upplands-Bro där jag 2 ggr i veckan tränar seniorer.

För mig är det viktigt att hästarna mår bra och sköts på så bra sätt som möjligt, och vi har jättefina hästar, men stämningen i stallet betyder så otroligt mycket för hur ridskolan upplevs. Att kunna bidra i styrelsearbetet till att upprätthålla den fina kamratskap vi har ser jag fram mot. Jag själv är en sådan ryttare som inte hade ridit idag om det inte hade varit för all hjälp och stöd jag har fått av andra medlemmar och personal under årens lopp.

Uppdaterad: 28 NOV 2018 18:10